Blog #26 - 21st century skills - Dit is wat jij hebt dat bedrijven willen.

Dit is wat jij hebt dat bedrijven willen.

Als bedrijven succesvol aan de toekomst willen beginnen, hebben ze bepaalde vaardigheden nodig binnen hun bedrijf. Deze vaardigheden liggen vaak bij de volgende generatie, jij dus! Jij en jouw generatie zijn de toekomst, bedrijven hebben je nodig. Die vaardigheden worden ook wel 21st century skills genoemd. Lees hier wat dit allemaal betekent.

 

 

21st century skills model

Allereerst is het natuurlijk bekend dat wij een digitale revolutie hebben meegemaakt. Digitaal kan niet meer weggedacht worden uit onze samenleving. Voor jouw generatie is dit misschien niet anders geweest. Je bent ermee opgegroeid. Dit betekent dat je van nature al thuis bent in deze digitale wereld. Sociale media zit in je dagelijkse gebruik en je bent dus mediawijs. Of misschien ben je wel heel goed in het inzetten van computertechnologie om problemen op te lossen, dat heet ‘computational thinking’.

 

Niet alleen deze ‘nieuwere’ skills zijn belangrijk in de 21e eeuw. Ook vaardigheden die altijd al bestaan hebben zijn belangrijk, maar er wordt nu extra nadruk op gelegd, omdat ze nu extra van belang zijn voor de toekomst. Zo heb je kritisch denken; in de huidige maatschappij wordt tegenwoordig alles nog eens onder de loep genomen en wordt er over alles twee keer nagedacht. Je moet openstaan voor meningen van alle kanten. Ook probleemoplossend vermogen en het daarbij betrokken ‘creatief denken’ is een skill die je niet meer kan missen. Je moet constant kunnen vernieuwen en er moeten originele ideeën en twisten worden bedacht, want alles is wel eens gedaan op den duur. 

 

Ook zijn vaardigheden als communiceren en samenwerken nog steeds erg belangrijk, maar er ligt ook extra nadruk op sociale en culturele vaardigheden. Het is belangrijk dat je iedereen respecteert en openstaat voor andere mensen hun visies. Je moet verder kunnen kijken dan je neus lang is en mensen kunnen begrijpen! Er wordt tegenwoordig veel meer nagedacht over diversiteit en inclusiviteit. Dit is iets dat jouw generatie al goed meekrijgt en bedrijven kunnen ook niet meer zonder.

 

Als jij een profiel aanmaakt bij Lead Your Future, heb je de mogelijkheid om aan te geven welke 21st century skills bij jou het beste naar voren komen. Hier zullen bedrijven ook naar kijken! Ook geeft Lead Your Future je de mogelijkheid om aan deze skills te werken. We geven jou exclusieve kansen om jezelf te ontwikkelen. Zo hebben we laatst een masterclass ‘design thinking’ gegeven, waar je bijvoorbeeld de skills ‘probleemoplossend vermogen’ en ‘creatief denken’ verder ontwikkelt. (Wat is design thinking? Lees dat hier → https://leadyourfuture.nl/blog/blog-25-design-thinking-wat-is-dat-eigenlijk ). Ook houden wij soms Business Shakes, waar jij samen met andere meiden een dag naar een bedrijf gaat om hen te helpen met een probleem!

 

Op de hoogte blijven van wat jij kunt leren bij ons? Schrijf je dan in en maak gratis(!) een profiel aan. Oh en pssst, volg ons ook even op Instagram om goed op de hoogte te blijven en geen kansen te missen: @leadyourfuture.