Blog #27 - Netwerken

Bewijs dat je in je dagelijks leven al goed aan het netwerken bent.

 

‘Netwerken’, je hebt het waarschijnlijk wel vaker gehoord. Het klinkt alsof het een term is die alleen in de bedrijfswereld wordt gebruikt. Maar niets is minder waar. Je bent er misschien niet mee bezig, maar in je dagelijks leven ben jij al meer aan het netwerken dan je denkt.

In de blog van vandaag geven we je 5 bewijzen van het netwerken dat je in je dagelijks leven al doet. Zo kun je er ook eens met een ander oog naar kijken en altijd in het vizier houden wat mensen voor jou kunnen betekenen en wederzijds.

 

1.     Je bent lid van een sportvereniging

 

Velen van jullie zullen lid zijn bij een sportvereniging. Je komt daar natuurlijk om te sporten, maar misschien ben je ook wel maatjes geworden met je team bijvoorbeeld? Of andere mensen van de vereniging. Dit zijn allemaal connecties die jij hebt. Zo kun je later via via nog wel eens ergens terecht komen.

 

2.     Je familieleden

 

Met je familie doe je vaak leuke dingen misschien, maar familie is één van de meest nuttige netwerken dat vaak gebruikt wordt! Misschien werkt jouw tante wel bij een super interessant bedrijf waar jij een bijbaantje of stage kan storen? Of heeft je neef een klus klaarliggen die jij kan klaren voor wat ervaring en geld. Je ziet ook niet voor niets vaak dat er ‘familiebedrijven’ zijn. Familie helpt elkaar graag en ook in het ‘professionele leven’ kan dit dus goed van pas komen.

 

3.     Social media

 

Aangezien jij van de ‘digitale generatie’ bent, zul je wellicht niet vies zijn van sociale media. Instagram, Snapchat, LinkedIn, Facebook… je hebt misschien op meerdere van deze online netwerken een account. LinkedIn is natuurlijk perfect, want het is bedoeld voor online netwerken en te laten zien wat je kan op professioneel gebied. Maar, heb je ook een Instagrampagina? Allerlei mensen volgen je en zien dus jouw posts.

 

Voorbeeldje: Jij bent heel goed in illustreren en je deelt af en toe wat van je werk op je Instagrampagina. Iemand anders die jou volgt die ziet dit voorbij komen en heeft, na een aantal maanden van jou te volgen, een boek geschreven waar illustraties bij moeten komen. Ze herinnert zich jouw Instagramstory’s en stuurt je een DM. Je hebt een klus binnen waar je betaalt voor krijgt!

 

4.     Docenten/professoren

 

Of je nou op de middelbare school zit, op het MBO, HBO of universiteit, je leert alles van docenten en professoren. Je docent of professor weet natuurlijk alles af van het vakgebied waarin jij later graag zou willen werken. Zij hebben hier zelf vaak ook voor gestudeerd en kennen allerlei mensen die bij bedrijven werken waar jij misschien in geïnteresseerd bent. Je kunt eens kijken wat zij voor jou kunnen betekenen. Als je docent als beroep hebt dan wil je natuurlijk niets liever dan studenten/leerlingen helpen met hun toekomst. Wees dus niet bang om ze eens wat te vragen of te kijken of hun netwerk jou wat kan bieden eventueel.

 

5.     Je hebt je ingeschreven bij Lead Your Future!

 

Makkelijker dan dit wordt het je niet gemaakt. Lead Your Future is dé community die jou helpt op dit gebied. Voor netwerken zijn de beste kansen tijdens de evenementen. We organiseren masterclasses, ‘Business Shakes’ en we hebben elk jaar ons grote jaarevenement. Hier leer je niet alleen meiden van je eigen leeftijd kennen, maar ook kun je met rolmodellen in contact komen. Zo is een van de meiden die bij ons ingeschreven staat ook aan een stage gekomen bij een groot bedrijf doordat ze op het jaarevenement met één van onze rolmodellen in gesprek kwam. Ze hielden contact en van het een kwam het ander!

 

Wil jij kansen als deze nou ook niet missen? Schrijf je dan zeker in bij Lead Your Future. You will not regret it, want het is ook nog eens volledig gratis (geen addertjes onder het gras)! Ben je wel al ingeschreven bij ons? Dan is jouw volgende stap misschien om eens naar een masterclass of een business shake te komen… wie weet wat het jou brengt.