Blog #29 - Rolmodellen waarom eigenlijk?

Waarom zou jij een rolmodel moeten hebben?

 

Je hebt dit woord bij ons waarschijnlijk al vaker voorbij zien komen: rolmodel. Maar wat is het nou eigenlijk? En nog belangrijker: waarom hebben we ze nodig? Een rolmodel is iemand die echt het voorbeeld is voor jou. Het is een inspiratiebron en wellicht ook een bron van motivatie om doelen te stellen voor jezelf waar je naartoe wilt werken. 

 

Denk eens diep na, je hebt er vast een paar! Een veel voorkomende is ‘mama’. Een vrouw die vaak het voorbeeld is voor veel meiden. Maar kijk eens verder dan dat. Ga eens iemand zoeken op het gebied van carrière. Dit hoeft natuurlijk niet gelijk een of andere superster te zijn zoals Beyonce of Oprah Winfrey, maar je kunt het ook dichterbij zoeken. 

 

Heb je al eens stage gelopen of een baantje gehad? Kijk dan wie er voor jou echt een rolmodel is op die werkvloer. Dit hoeft niet alleen iemand te zijn die een baan heeft die jou interessant lijkt, maar het kan ook een bepaalde manier van werken van een persoon zijn die jou heel erg aanspreekt. Of heb je misschien simpelweg wel iemand ontmoet met een baan die jou ook wel wat lijkt?

 

Onze gouden tip: ga met ze praten! Netwerken, netwerken, netwerken! Door gesprekken te voeren met deze mensen zal jij komen waar je wil uiteindelijk. Deze mensen kunnen jou namelijk nu al helpen en echt goede adviezen geven over wat, hoe en waarom ze dingen doen. 

 

Hier zijn een paar tips die ervoor zorgen dat jij nu al in contact kunt komen met je rolmodellen: 

 

  • Vragen. Zo simpel is het. Heb jij een inspirerende persoon op werk die iets doet jij erg interessant vindt? Vraag of je een keer mee mag kijken! Deze personen vinden dat vaak alleen maar leuk en je legt ook al wortels voor je verdere carrière.

 

  • Mail eens naar een bedrijf of jij misschien eens mag komen kijken naar mensen die een bepaald beroep uitvoeren daar. Zo ga je op zoek naar je eigen voorbeeld. Het voordeel is dat je deze persoon vervolgens in je netwerk zal hebben en op elk moment een vraag kan stellen.

 

  • Makkelijker dan dit zullen we je het niet maken. Ons eigen Lead Your Future platform! Dit is echt de aller makkelijkste, snelste en leukste manier om in contact te komen met rolmodellen. Deze mensen zijn al speciaal aangemeld om jouw vragen te beantwoorden en helpen je maar al te graag. Neem vooral even een kijkje tussen de rolmodellen die we nu al hebben. En het worden er steeds meer!

 

Nu jij snapt wat je hebt aan rolmodellen en waarom ze belangrijk zijn, hebben we nog een laatste leuke nieuwtje voor jou. Op International Women’s Day (8 maart 2022) hebben wij een evenement voor jou. We zullen gaan speeddaten met rolmodellen. Ook zal leiderschap hier een thema in zijn. Je gaat heel wat leren deze dag, je gaat netwerken, je komt in contact met andere ambitieuze meiden en je krijgt natuurlijk een hapje en een drankje!

 

Expand your network and get inspired. Zien we jou daar op 8 maart? Klik op deze link om een kaartje te kopen voor een studentenprijs: 

 

 

Ik wil meer weten!

Klik hier