Drie tips om te solliciteren voor je droomstage

Stage lopen en deze succesvol afronden is van grote invloed op jouw verdere carrière. Het telt immers mee als werkervaring! Daarnaast kom jij er zo zelf achter welke bedrijven bij jou passen of juist niet. 

Voor je aan een stage begint, moet je natuurlijk eerst solliciteren. Wij hebben voor jou drie bijzondere tips op een rij gezet, zodat jij dat sollicitatiegesprek rockt! 

 

1. Verdiep je in het bedrijf.

Stagebedrijven gaan je vragen stellen als “wat verwacht je van de stage?” en “waarom kies je voor dit bedrijf”. Een sterk inhoudelijk antwoord van jouw kant laat zeker een goede indruk achter. Durf ook vragen te stellen om je nieuwsgierigheid te laten zien. 

 

2. Let op je lichaamshouding.

We begrijpen het als je een beetje nerveus bent voor een sollicitatiegesprek. Toch is het goed om je hier bewust van te zijn en op je lichaamshouding te letten. Geef een goede handdruk, kijk de persoon tegenover je in de ogen aan en zorg dat je een open houding hebt.

 

3. Neem professioneel afscheid.

Dit is een tip die vaak vergeten wordt! Zorg ervoor dat je na het gesprek op een beleefde manier vraagt hoe het sollicitatiegesprek verlopen is. Je toont daarmee opnieuw interesse in de stage plaats.

Succes met solliciteren!

En heb jij nog ultieme sollicitatietips, laat het dan ons weten op Instagram.