Business Shake - Maak werk van je talent!

Een Business Shake is een kans voor jou om te laten zien wat je kan. Maar niet alleen dat, want het is ook gelijk een kans om heel veel te leren.


 

Business Shakes duren meestal een dag en zijn zowel voor jou als voor het bedrijf een aanwinst. Er bestaat geen bedrijf dat alles 100% op orde heeft. Elk bedrijf heeft zo zijn eigen vraagstukken. Tijdens een Business Shake zal jij één van deze vraagstukken gaan oplossen! Samen met andere talenten uit onze community ga jij via de 'design thinking' methode naar een oplossing toewerken. 


 

Wat levert het jou op? 

Je leert allereerst heel veel nieuwe mensen kennen (aka NETWERKEN!). Zowel de talenten waarmee jij dit samen doet als de mensen van het bedrijf. Je krijgt alvast een voorproefje van het bedrijfsleven. Het staat ook nog eens super op je CV om zoiets gedaan te hebben. Deze ervaring kun je ook overal weer gebruiken in je dagelijks leven. Dit kan bij een stage zijn, een commissie, een bestuursjaar, je baan na je studie, maar ook voor je privéleven. Soms heb je ook het geluk dan het bedrijf (een) stagiaire(s) zoekt. Hierbij is de Business Shake een goede manier om eens te kijken wie er een aanwinst voor hun bedrijf zou zijn. Soms geven ze hierna ook een stage weg!

 

Het gebeurt niet vaak dat jij deze mogelijkheid krijgt, het is een uitgelezen kans om jezelf alvast te oriënteren op de arbeidsmarkt. Je hoeft geen bepaalde studie te doen voor de Business Shake. Dit is elke keer weer anders, omdat de vraagstukken van elkaar verschillen. Vul dus ook je profiel op het Lead Your Future platform goed in en vergeet geen social media linkje toe te voegen. Jij kunt hierdoor namelijk makkelijker gevonden worden en wie weet ben jij geschikt voor de Business Shake. Zelf solliciteren is ook altijd meer dan welkom natuurlijk.

 

 

Wat deelnemers zeggen over de Business Shake: 

“Afgelopen maart mocht ik deelnemen aan de design sprint van Christine le Duc. Ik vond het een toffe uitdaging mee te mogen werken en denken aan een mogelijke marketing richting. Samen met de CEO brainstormen is een kans die zich niet snel voordoet binnen een bedrijf van zulke status. Ik had het idee dat mijn inzichten werden gewaardeerd wat mij erg inspireerde buiten de box te denken en soms gedachtens op tafel te leggen waar ik normaliter afhoudender in zou zijn geweest. De begeleiding van LYF vond ik erg fijn, hierdoor ontstond structuur in het gesprek en kwam ieder aan het woord.”  - Bonita (Christine le Duc)

 


“Tijdens de business shake heb ik geleerd hoe een scale up binnen afdelingen samen wil werken en waar dan ook vaak de pijnpunten liggen. Het was dus ook erg leerzaam om het gehele process te bekijken, en dat waar het probleem van het bedrijf ligt niet altijd echt het probleem ligt, maar dat er vaak onderliggende aspecten zijn. Dit is iets wat mij zeker bij zal blijven in mijn volgende projecten en een aanpak die ik vaker wil gaan gebruiken binnen mijn challenges. Wat erg leuk is om mee te doen is dat je niet als minder wordt gezien maar dat je echt mee kan denken en werken aan een plan voor de oplossing.” - Anouk (Tony's Chocolonely)

 

LinkedIn berichten-2

Interesse om mee te doen aan één van onze aankomende Business Shakes? 

Stuur dan een e-mail naar info@leadyourfuture.nl met je CV en een motivatie met daarin waarom jij mee wilt doen en waarom jij de aangewezen persoon hiervoor bent. 


 

Wie weet zien we je binnenkort bij de volgende Business Shake!

Infographics

Interesse gewekt?

E-mail ons!