Masterclass: Prestatiedruk

Datum: 18-10-2023
Tijd: 19:00 - 21:00
Locatie: Utrecht

Iedereen maakt het wel mee. Dagelijks maak je je zorgen over school, deadlines of je carrière.  Als mensen maar zeker als jongeren worden wij dagelijks bestookt met een druk om te presteren. Druk uit  je omgeving, iemand die is afgestudeerd of een leuke woning voor zichzelf heeft gevonden. De meetlat leggen wij enorm hoog en bezorgt ons ook echt alleen maar koppijn. 

 

Heb je soms ook wel het gevoel dat je toch iets meer had kunnen doen? Jezelf oplegt dat als je net een andere keuze had gemaakt je leven toch iets anders was geweest. Dan had je misschien toch wel die ene droombaan of andere opleiding gekozen. 

 

Dit noemen wij nou prestatiedruk. Prestatiedruk is de druk die mensen voelen om te presteren om zo aan bepaalde verwachtingen te voldoen. Heel veel jongeren ervaren prestatiedruk. Ongeveer de helft van de 12- tot 25 jarigen ervaart vaak druk om aan eigen of verwachtingen van anderen te voldoen. Dat is toch super veel! (bron https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/50/meisjes-voelen-meer-prestatiedruk-dan-jongens)

 

Prestatiedruk herken je ook echt heel goed als je vrijwel altijd de drang voelt om dingen beter te doen. Vaak heb je het gevoel dat je iets ‘moet’ doen en persé goed ‘moet’ doen. Helaas merkt niet iedereen dat prestatiedruk zoveel impact heeft. 

 

Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen! Wil jij meer weten over hoe je met prestatiedruk kunt omgaan? Neem dan deel aan onze masterclass over prestatiedruk.Tijdens de masterclass ontdek jij hoe en op welke manier je het beste kunt omgaan met prestatiedruk. 

Dit neem je mee na de Masterclass:

  • Concrete tips over hoe je prestatiedruk kunt verminderen
  • Leer en oefen hoe je met prestatiedruk kunt omgaan
  • Leer van verschillende ambitieuze jongeren hoe zij met prestatiedruk omgaan
  • Leer je op welke manier je balans kunt vinden tussen werk- en vrije tijd

 

Laten we het er samen over hebben! Kom alleen of samen met een vriendin. Wij zorgen voor een fijne sfeer, goed bereikbare locatie en wij nodigen een aantal carrièrevrouwen en experts uit die je meer vertellen over hun ervaring met prestatiedruk. Ze vertellen hoe zij hier mee omgaan en delen al hun tips en tricks en handvatten die hen helpen. Plus voor jou de kans om in groepjes in gesprek te gaan en al je vragen te stellen.