Hoe belangrijk is een leven lang leren voor jouw talent?

Vorige week donderdag ging Lead Your Future talent Luca Eijgenraam live op ons Instagram account samen met Ruth de Groot en Luca Eijgenraam studeert learning en development en Ruth is werkzaam in dat vakgebied. Er volgde een enorm waardevolle Q&A voor iedereen die ook maar iets te weten wilt komen over dit vakgebied. Volg je ons nog niet op Instagram? (Wel meteen even doen hoor) Niet getreurd! Wij hebben de belangrijkste learnings uit het gesprek op een rijtje gezet en gezorgd dat je de Q&A ook nog kunt terugkijken op ons YouTube kanaal (zie hieronder)

 

De belangrijkste learnings voor jou zijn:

 

* Als je een oprechte interesse hebt in mensen, dan kun je ook zonder studie heel goed worden in het vak learning & development. De vraag die je als L&D’er jezelf iedere dag stelt luidt: “wat willen mijn collega’s ontwikkelen?”. 

 

* Vaardigheden die je voor dit vak nodig hebt zijn: flexibiliteit, nieuwsgierigheid, gesprekstechniek én je moet gek op mensen zijn. 

 

* Het behouden van talenten wordt voor bedrijven steeds belangrijker omdat het makkelijk is om naar een ander bedrijf te gaan voor een talent als de voorwaarden niet meer naar wens zijn. In het vak learning & development ga je met dit soort talenten aan de slag, om ervoor te zorgen dat zij blijven creëren wat ze graag willen.