Hoe kun je in quarantaine aan je carrière werken?

Zat je net in het proces van het vinden van een nieuwe baan? 

Ben je bijna afgestudeerd en wil je gaan zoeken naar een startersfunctie? Of moet je een stageplek vinden voor volgend schooljaar?

 

Dan zul je vast wel even met je handen in het haar hebben gezeten… Want het is allemaal net iets lastiger nu we massaal in quarantaine zitten: Bedrijven zijn dicht, sollicitatiegesprekken worden uitgesteld, ondernemers durven niet te denken aan nieuw personeel...

 

Toch kun je echt wel met je carrière bezig zijn als je thuis zit. Wij bedachten 3 manieren om je carrière alsnog een boost te geven!

 

#1 Optimaliseer je LinkedIn profiel! Er zijn allerlei trucjes die je kunt toepassen om je profiel beter vindbaar te maken. (laat even weten per mail als je wilt dat wij deze trucjes met je delen).

 

#2 Verbeter jouw sollicitatie skills! Vorige week deelden we op Instagram tips hierover, scroll zeker even terug. Lees blogs en bekijk online videos met tips en trucs over solliciteren. Zo leer je een heleboel nieuwe dingen die je meteen kan toepassen als je weer mag gaan solliciteren.

 

#3 Bedenk of je nu al van waarde kunt zijn voor een bedrijf! Kan jouw talent er aan bijdragen dat het bedrijf waar je wilt werken deze lastige tijd doorkomt? Verstuur dan met die reden je CV en motivatiebrief op. Dat is pas echt een binnenkomer! 

 

Succes! Go get ‘m!