Blog #28 - Waarom het belangrijk is dat je weet wat jouw skills zijn.

Waarom het belangrijk is dat je weet wat jouw skills zijn.

 

Je hebt het misschien wel eens gehad dat er aan je gevraagd werd wat jij nou echt goed kan? Misschien wel bij een sollicitatie voor een bijbaan, stage of commissie. Of iemand die het gewoon zomaar aan je vroeg. Als je erover nadenkt dan kan je wel ‘semi’ opnoemen en je hebt wel een beetje een idee in welke richting het zit. Je hebt alleen geen idee hoe je al je skills moet verwoorden en wat nou eigenlijk precies jouw pakketje van skills, dus je skill-set, is.

 

Maar waarom is het nou zo belangrijk om dit te weten van jezelf?

 

1. Zelfvertrouwen

Ja echt. Klinkt misschien raar, maar als je voor jezelf duidelijker hebt wat jouw skills zijn en een goed beeld hebt van jouw kwaliteiten dan maakt het je zelfverzekerder. Als mensen dan de vraag aan jou stellen wat jouw kwaliteiten zijn, dan heb je hier gelijk een antwoord op. Het laat je beter beseffen dat je een waardevol persoon bent en dat mensen daadwerkelijk iets aan je kunnen hebben. Andere mensen zijn niet beter dan jij, ze hebben gewoon andere soort skills. Allebei de skill-sets komen weer voor andere dingen van pas. Daarom is het belangrijk dat je iets gaat doen dat bij je past, dat geeft je gelijk zelfvertrouwen!

 

2. Het maken van een CV en motivatiebrief

Misschien heb je wel eens een CV of motivatiebrief gemaakt of heb je iemand anders het zien doen. Hierop schrijf je jouw skills. Je moet het hier echt gaan verwoorden en het blijft niet meer bij gedachtes. Pas als je het op papier moet gaan zetten realiseer je je hoe lastig het is om zulke dingen te verwoorden. Het is daarom belangrijk dat je in woorden kunt uitdrukken wat jij kan.

 

3. Solliciteren

Na het maken van een CV en motivatiebrief, komt natuurlijk de daadwerkelijke sollicitatie. Hier moet jij gaan verklaren wat je daar op hebt geschreven. Als je weet wat je moet vertellen en je hebt concreet voor je hoe jij als werknemer zou zijn, is het een kwestie van vertellen. Oefenen hoeft dan bijna niet meer! Knowledge is power zeggen ze altijd en dat is in deze zin ook een beetje waar. Als je kennis over jezelf hebt dan heb je ook de kracht om dat te verkopen aan anderen. Ook dat maakt je trouwens weer zelfverzekerder als je dat gedaan hebt. Een vicieuze cirkel eigenlijk: Je krijgt zelfvertrouwen van de dingen die je kan en door zelfvertrouwen kan je de dingen uitvoeren! 

 

Nu je weet hoe belangrijk het is voor je toekomst om te weten wat je skills zijn, is het tijd om er nou achter te komen hoe je dit ontdekt. Je kent jezelf misschien nog minder goed dan je denkt! Daar willen we bij helpen door op 27 januari van 19:00 tot 21:00 tijdens een online masterclass manieren aan te reiken om hier achter te komen en wat je ermee kan als je het eenmaal weet. 

 

Kijk onder het kopje events bij de masterclass ‘discover your skill-set’ om een ticket aan te schaffen voor de studentenprijs van 7,50 euro!