Meet the founders: banen voor en door vrouwen

Dankzij een wederzijdse bekende zijn ze ooit aan elkaar voorgesteld en hadden meteen de cliché klik. Stella van der Sluis en Marie-Claire Spencer. Twee vrouwen met twee verschillende achtergronden en carrières. Maar wel met alle twee dezelfde wens: jonge ambitieuze vrouwen helpen met hun carrière.   

Beiden hebben veel slapeloze nachten gehad van hoe zij dit toch het beste voor elkaar konden krijgen maar uiteindelijk is Lead Your Future  ontstaan. Een talentenplatform dat in januari 2020 live is gegaan en nu al meer dan 500 ambitieuze jonge vrouwen verbindt met het bedrijfsleven en rolmodellen

Voordat we de aankomende maanden nog meer mooie, inspirerende en relevante content met je delen, vertellen we je graag eerst wat meer over de oprichters van  het platform

Stella van der Sluis (rechts) is een echt ondernemers kind. Van kinds af aan wilde ze altijd al in het bedrijf van haar ouders werken, maar toen ze erachter kwam dat ze daarvoor techniek moest studeren is ze toch maar van gedachte veranderd. Ze koos voor de hotelschool en is na haar afstuderen meteen naar het buitenland vertrokken. Stella heeft in verschillende functies op Malta gewerkt, in Zwitserland, Schotland en Genève. Als ze voor haar 50ste hoteldirecteur zou zijn dan had ze het wel gemaakt vond ze. Maar die functie bekleedde ze al op haar 29e (!) 

Haar ervaring in het buitenland heeft veel invloed gehad op haar ontwikkeling en raad het daarom aan iedereen aan. ¨Je bent alleen en je moet zelf je zaken regelen. In een vreemd land waar er andere regels gelden en een andere cultuur is. Je leert je snel aan te passen en hoe je het beste voor jezelf zorgt.¨  

Naast Lead Your Future werkt Stella als hospitality- en organisatiespecialist bij haar eigen onderneming waar ze bedrijven uitdaagt om kansen actief te benutten en de organisatie naar een volgend niveau te tillen.  

Marie-Claire Spencer (links) kwam er al op jonge leeftijd achter dat ze het werken in teamverband wel zag zitten. Haar hart ging sneller kloppen van het oplossen van problemen en complexe vraagstukken waarvan iedereen zei dat je ze niet kon oplossen. Hoe onmogelijker het leek, hoe leuker ze het vond. Maar haar talent lag ook bij het zorgen voor andere mensen. Dus combineerde ze die twee en begon aan haar studie geneeskunde omdat ze het verschil wilde maken in de zorg. Haar doel? Ziekenhuisdirecteur worden. 

Maar na een jaar geneeskunde bleek het toch niet de juiste match te zijn. Ze gooide  het roer om en is gaan werken als managementconsultant en is tegelijkertijd bedrijfskunde gaan studeren. Dit bleek een goede combinatie te zijn. Na jaren werkzaam te zijn geweest bij verschillende overheidsinstanties en organisaties als projectbegeleider en programmamaker, kwam ze terecht in de wereld van de ICT. Daar heeft ze haar leukste projecten mogen doen. ¨Het allerleukste van wat ik allemaal heb gedaan  is tot op de dag van vandaag het verbinden van mensen en met hen te onderzoeken hoe en wat zij zelf eigenlijk allemaal kunnen in tijden van vernieuwing¨.  

Ook Marie-Claire werkt naast Lead Your Future als zelfstandig digitale expert en helpt ze organisaties met technische innovatie en conceptontwikkeling.  

Een helpende hand 

Toen Stella en Marie-Claire zelf jonger waren moesten zij hun toekomstpad vooral zelf uitstippelen. En vooral leren door te doen. Zelf ervaren is nog steeds een goede leermeester maar een helpende hand is altijd fijn, zoals een rolmodel als voorbeeld  en een community waarbij je terecht kan. 

¨Ik had ook heel graag eerder willen leren wat mijn talenten zijn om sneller mijn krachten te kunnen benutten want dat is toch echt een zoektocht. En zeker om daar open voor uit te komen.¨ – Stella

¨Op zich leuk om zo’n queeste zelf te doen, maar een beetje hulp erbij was toch wel erg fijn geweest.¨ – Marie-Claire

En precies om deze redenen is Lead Your Future gestart. Om jou te helpen bij het opbouwen van je netwerk. We geven je relevante tips & tricks en zorgen voor de nodige motivatie, ondersteuning en inspiratie. Het is het startpunt (online en offline) voor jou om in contact te komen met het bedrijfsleven en om elkaar drempelloos te vinden en te verbinden. Want alleen samen maken we het verschil. Genoeg redenen om je (gratis!)  in te schrijven, toch?